Підприємство відсудило 3 мільйона боргу за поставку газоперекачувального обладнання

31.08.2018

До суду звернулося ПАТ «Криворізький турбінний завод «Констар» щодо стягнення заборгованості з відповідача ТОВ «АРМА-ГАЗ» у сумі 3 млн. 364 тис. грн.

Ухвалою Господарського суду Сумської області прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження.

Встановлено, що між ПАТ «Криворізький турбінний завод «Констар» та ТОВ «АРМА-ГАЗ» укладено договір купівлі-продажу . Згідно з ним продавець – «Криворізький турбінний завод «Констар» зобов’язується продати, а покупець прийняти та оплатити запасні частини газоперекачувального обладнання. Сторони погодили, що вартість товару складає 19 млн. 140 тис. грн., перерахунок коштів має відбутися протягом 30 днів з моменту поставки товару. Втім кошти в обумовлений строк не надійшли і покупець здійснив лише часткову оплату за поставлений товар на загальну суму 15 млн. 776 тис. грн. Факт поставки товару підтверджується товарно- транспортними накладними.

З метою досудового врегулювання спору, позивачем було направлено претензію до боржника, але вона так і залишилася без відповіді.

Згідно з чинним законодавством, договір є обов’язковим для виконання сторонами, учасники господарських відносин, що порушили майнові права або законні інтереси інших суб’єктів, зобов’язані поновити їх, не чекаючи пред’явлення їм претензії чи звернення до суду. Згідно з ч.1 ст. 691 Цивільного кодексу України, покупець зобов’язаний оплатити товар за ціною, встановленою у договорі купівлі-продажу.

Розглянувши матеріали справи та дослідивши усі надані докази, суд вирішив позов задовольнити повністю, також на відповідача у справі ТОВ «АРМА-ГАЗ» були покладені витрати зі сплати судового збору в сумі 50 тисяч гривень.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: