У Сумах передбачать 10 мільйонів на проекти громадського бюджету

31.08.2018

1 вересня в Сумах стартує подача проектів у рамках громадського (партиципаторного) бюджету, яка триватиме протягом місяця.

Як повідомив голова Координаційної ради з питань громадського (партиципаторного) бюджету м. Суми Андрій Баранов, цьогоріч було оновлено Положення про партиципаторний бюджет та персональний склад Координаційної ради від громадськості. Спираючись на досвід попередніх років, кошторис одного локального проекту збільшено до 750 тис. грн. (замість 500 тис. грн.), загальноміські зросли з 1 млн. грн. до 1,5 млн гривень. Загалом на проекти 2019 року у міському бюджеті передбачать 10 млн. гривень. Розподіл загального обсягу між проектами загальноміського та локального характеру у відсотках залишився незмінним – 40/60.

Важливе нововведення нинішньої кампанії – вік авторів знизився до 14 років. А ще відтепер подававати проекти можуть також іноземці, або ті, хто володіє майном у місті чи тут народився. Пропонувати можна будь-яку кількість ідей, без обмежень.

Додано дві нові категорії – «Промоційні заходи» та «Соціальний захист». А от проекти, пов’язані з природоохоронною діяльністю, не прийматимуться у зв’язку зі складною процедурою їх експертизи та реалізації.

Проекти подаються за єдиною обов’язковою для заповнення формою, яка розміщена на офіційному сайті Сумської міської ради у розділі «Партиципаторний бюджет м. Суми» та електронній системі pb.smr.gov.ua

Бюджет проекту, розрахований автором, повинен включати усі витрати, пов’язані з: розробкою проектної документації; закупівлею сировини, матеріалів, комплектуючих; оплатою стороннім підрядникам послуг логістики (доставка, зберігання).

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: