Підбито підсумки, які школи Сумщини відзначились на ЗНО

31.08.2018

Під час прес-конференції директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко та директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Вікторія Гробова відзначили, що випускники Сумщини продемонстрували високі результати на ЗНО.

Олександр Сидоренко повідомив, що загальна кількість зареєстрованих учасників ЗНО-2018 в області збільшилася в 1,5 рази порівняно з минулим роком, але результати краю від того аж ніяк не погіршилися. За відсотком тих, хто не подолав пороговий бал «склав/не склав», випускники Сумщини мають кращі за середній по Україні показник з усіх предметів. До прикладу, за цим же критерієм їм взагалі не знайшлося рівних під час виконання тестів із географії.

Окремо Олександр Сидоренко зупинився на тих навчальних закладах, де всі 100% випускників подолали рубіж «склав» з усіх предметів. Таких по області три, а саме: Сумська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №29, Сумська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №15 імені Д.Турбіна, Роменська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №5.

Дещо гірше знаються на українській мові і літературі учні (слухачі) закладів професійно-технічної освіти та студенти закладів вищої освіти І-ІІ рівнів акредитації. Їхні результати виявилися гіршими, ніж результати випускників закладів загальної середньої освіти. Проте є і ті, яким за відсотком подолання порогового балу «склав/не склав» все-таки вдалося не стати аутсайдерами. Це Охтирський центр професійно-технічної освіти – відокремлений навчальний підрозділ міста Тростянець (77,8%), Сумське вище професійне училище будівництва і дизайну (69,7%).

Розповідаючи про ЗНО, не можна оминути тих, кому вдалося отримати найвищу оцінку – 200 балів. Торік в області таких було семеро. Нині їх не стало менше. 7 учасників з 7 установ змогли знайти правильні відповіді на всі запитання. Найліпше розуміється на «загадках» історії випускник Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №7 імені Максима Савченка. Точність не підвела під час виконання завдань із математики учнів Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №10 імені Героя Радянського Союзу О.Бутка і Сумської класичної гімназії. Хімія не злякала своєю складністю майбутніх менделєєвих із Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №15 імені Д.Турбіна, Межиріцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Лебединської районної ради та Шосткинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5. Добре зміг підготуватися до випробувань із біології випускник Косівщинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені Лесі Українки Сумської районної ради.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: