Через одного ненормального увесь центр Сум задихається від диму

31.08.2018

В останній вечір літа, напередодні свят, сумчанам зіпсували прогулянки містом, адже вони просто задихаються від диму, що затягнув увесь центр.

Люди скаржаться, що важко дихати просмаленим повітрям, але ніхто жодним чином не реагує на забруднення навколишнього середовища. Зокрема дивує позиція поліцейських, які не штрафують шкідників, що палять листя попри відомі заборони, хоча управління правоохоронців знаходиться саме в центрі.  Коли екологічні порушення залишаються непокараними, то можуть повторятися знову й знову.

Очевидно, винуватець димової завіси навіть не замислюється про те, що  підпал листя – злочин, який карається законом і передбачає  сплату штрафу.

До речі, екологи застерігають: при згорянні однієї тони листя у повітря потрапляє понад 30 кілограмів чадного газу. В організмі людини він блокує доставку кисню до органів. Також у повітря підіймається пил, окиси азоту, важкі метали. Все це осідає в легенях та призводить до зниження імунітету, захворювань на алергію, астму та серцево-судинної системи. В тліючому листі виділяється бензапірен, що здатен викликати у людини ракові захворювання.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: