Юрій Чмирь: Треба жити з вірою в найкраще!

01.09.2018

Завершилася пора відпусток та відпочинку, українці повертаються до звичайного робочого ритму життя, до буденності. Традиційно Перший дзвоник став довгоочікуваним святом, яке змусило людей більш прискіпливо переосмислити родинні плани й витрати. 1 вересня — це не тільки свято, але й час, коли треба підбивати підсумки.

Цьогоріч батькам довелося викласти рекордну суму, щоб зібрали своїх чад до шкіл та дитячих садків. Також попереду – затягування пасків: чергове підвищення тарифів, непередбачене коливання цін та завищена оплата медичних послуг.

Найскладніше доводиться молодим сім’ям. За офіційними даними, молоді люди масово виїжджають за межі рідної держави у пошуках заробітку. З кожним роком все більше батьків шукають щастя для дітей у вищих навчальних закладах Польщі, Чехії, Угорщини, Німеччини, Канади, США… На жаль, українці перестають пов’язувати своє майбутнє з Україною.

Здавалося б, підвищити фінансову спроможність жителів Сумщини, українців мала система субсидіювання. Але в 2018-му кількість сімей, які отримали субсидії, зменшилася більш ніж у два рази. Викликала побоювання і чергова заява від Міжнародного валютного фонду, який вкотре запропонував: тарифи в обмін на транш.

Таким чином, нам обіцяються поступово приводити тарифи до «економічно обґрунтованого рівня», а це значить, що вже цієї осені газ може подорожчати на 73%, слідом збільшиться тариф на тепло та гарячу воду. Натомість питання підвищення мінімальної заробітної плати поки взагалі не обговорюється.

Переконаний, перспективи такої буденності викликають не зовсім радісні емоції. Втім, треба жити з вірою в найкраще – і зміни відбудуться!

Вірю, що 1 вересня та початок нового навчального року принесуть для дітей, їхніх батьків, вчителів позитивні, щасливі емоції. Тисячі першачків сядуть за шкільні парти – і розпочнеться новий виток життя.

Звертаюся до Вас, дорогі вчителі, адже знаю, наскільки значною сьогодні є Ваша роль. Завдання сучасного Педагога – не просто вчити читати, писати чи рахувати. Місія Вчителя – підготувати дитину до самостійного життя, навчити мислити, виховати любов до рідного краю, повагу до старших та близьких.

Бажаю всім, вчителям, батькам та дітям, терпіння, стійкості, величезної сили духу і благополуччя. Нехай добро живе у ваших серцях!

З глибокою повагою

Голова Сумської обласної організації партії «Відродження» Юрій Чмирь

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: