Прокуратура – про нову смертельну гру на смартфонах

03.09.2018

Напередодні нового навчального року прокуратура звертає увагу батьків підлітків на небезпеку, яка підстерігає дітей у соціальних мережах та месенджерах, установлених на смартфонах. Останнім часом в Україні з’явилась нова смертельна гра, яка може підштовхнути дитину до самогубства. На щастя, жодного подібного випадку на Сумщині не зареєстровано, однак не слід втрачати пильність.

“Перш за все, будьте уважнішими до своїх дітей, частіше з ними розмовляйте. Цікавтесь їхніми захопленнями, зокрема тим, з ким вони спілкуються, що дивляться в соцмережі. Ставтесь із розумінням до їхніх проблем, якщо навіть для вас вони здаються дріб’язковими.

Пам’ятайте, в гру залучають тих дітей, яким не вистачає уваги в реальному житті, тому вони компенсують її нестачу спілкуваннями в соцмережах.

Не намагайтеся забрати телефон, закрити дитину вдома і т.д. У XXI столітті підліток завжди знайде ґаджет і доступ у мережу. Чим більше його обмежувати – тим більше він знайде способів обійти заборони. Ваше завдання – не контролювати, а підтримати, щоб дитина прийшла до вас з проблемою, а не приховувала її до останнього.

Роз’ясніть дитині, що такі смертельні ігри створюють дорослі, які маніпулюють ними, а саме системно, крок за кроком, підштовхують до самогубства. Навіть якщо ви впевнені, що у вашій родині все добре, зайва пильність не завадить.

Прохання до батьків, які виявили свою дитину в числі «гравців», звернутись до прокуратури Сумської області за тел. 22-11-83, 77-01-22 або до поліції за тел.66-70-10.

У разі необхідності працює цілодобовий телефон довіри психологічної допомоги 33-40-50. Також можна звернутися за допомогою до дитячих психологів, що працюють на базах поліклінік, «дружніх до молоді»: Сумська обласна дитяча клінічна лікарня тел. реєстратури 66-21-31, міська дитяча поліклініка тел. 66-18-98, 095-194-89-49”, – повідомляє прес-служба прокуратури області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: