У сумській школі проводитимуть заняття з робототехніки

03.09.2018

Сьогодні в Сумській спеціалізованій школі  І-ІІІ ступенів №7 імені Максима Савченка відкрили STEAM-центр. Він сприятиме більшому розвитку обдарованих дітей.

Ініціатор проекту – Олена Назаренко, заступник начальника управління освіти і науки Сумської міськради. А реалізований STEAM-центр  за рахунок парципаторного бюджету  та завдяки підтримці батьків. Загальний бюджет проекту склав 468 тисяч гривень.

Школярі та викладачі презентували роботів, яких сконструювали самостійно. Серед них — рамка для фото, машина для мильних бульбашок, 3Д принтери та інше.

У класі, обладнаному для додаткових занять з робототехніки, встановили 11 комп’ютерів, мультимедійний проектор, закупили 4 види роботів, спеціальний стіл-полігон для тестування роботів. Він мобільний, і його можна конструювати, як завгодно. «Центр розрахований на учнів 2-11 класів, де старшокласники займатимуться 3Д-моделюванням і друком цих моделей, програмуванням. Для менших – навчальні  конструктори», — розповіла  Оксана Деменко, директор школи.

У майбутньому вихованці STEAM-центру планують поборотися на змаганнях з робототехніки за гранти.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: