У Шостці до Дня міста реконструювали військово-історичні події часів Великої Вітчизняної війни

03.09.2018

2 вересня 2018 року, до 75-тої річниці визволення Шостки від німецько-фашистських загарбників, в Шосткинському районі, на березі річки Есмань відбулася військово-історична реконструкція подій часів Великої Вітчизняної війни.

У заході взяли участь клуб військово-історичної реконструкції «Пам’ять», який входить до складу ГО «StReam», та пошуковий загін «Батьківщина». Силами організацій до цієї події був побудований невеликий укріпний район.

Військово-історична реконструкція подій часів Великої Вітчизняної війни присвячена пам’яті загиблих захисників Шосткинщини. Активну участь в організації та проведенні заходу спільно з міською владою також брали представники ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ.

«Ніхто не повинен забувати всіх жахіть Великої Вітчизняної війни. Ми маємо знати, яку ціну віддали мільйони людей у тій кривавій війні. Забути – значить зрадити теперішнє і минуле. Наша задача – це пам’ятати і шанувати тих людей, дякуючи яким ми можемо жити», – наголосив депутат Сумської обласної ради від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Володимир Пилипейко.

Для ветеранів, яких запросили на свято у ролі почесних гостей, була організована польова кухня і, звісно, бойові сто грам. Старенькі спілкувалися, згадували події тих років і від усього серця дякували організаторам дійства.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: