До поліції прийшли з гранатою

04.09.2018

До дільничного офіцера поліції Охтирського відділу поліції звернувся 36-річний житель району із заявою про добровільну здачу гранати. Чоловік розповів правоохоронцям, що, перебуваючи в лісі поблизу свого села, випадково натрапив на металевий предмет, зовні схожий на гранату.

Забравши вибухівку, громадянин приніс її до дому та вирішив залишити, як сувенір. Увечері того ж дня він побачив по телевізору повідомлення про добровільну видачу зброї та набоїв до поліції і, як законослухняний громадянин, вже наступного дня прийшов до відділу поліції, аби здати свою знахідку.

Правоохоронці встановили, що боєприпас є гранатою Ф-1. Поліцейські вилучили гранату та направили на експертне дослідження.

Слідчі за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України( носіння , зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача або збут вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин чи вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу), в рамках якого з‘ясовують джерело походження гранати та яким чином вона потрапила туди, де її знайшов чоловік. У відповідності з ч. 3 цієї ж статті сам житель Охтирщини буде звільнений від кримінальної відповідальності

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: