У Сумах арештували білоруса-розбійника

04.09.2018

За клопотанням Сумської місцевої прокуратури 33-річному сумчанину, який погрожував незнайомцю предметом, схожим на ніж, рішенням суду 3 вересня 2018 року обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу на 60 діб. Дії зловмисника кваліфіковано за ч. 2 ст. 187 (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб) КК України.

Подія трапилася 1 вересня 2018 року близько 4-ї години ранку на вул. Шевченка в м. Суми. До чоловіка, який користувався банкоматом, підійшли незнайомі. Один із зловмисників приставив до шиї потерпілого предмет, схожий на ніж, та, погрожуючи його застосуванням, вимагав віддати всі цінності та повідомити пін-код банківської картки. У цей час із кишені чоловіка інший зловмисник витягнув мобільний телефон та 2 тис. 500 грн. Після чого нападники зникли.

Про вказаний факт потерпілий невідкладно повідомив патрульних поліцейських. Правоохоронці через деякий час затримали п’ять осіб, які відповідали орієнтуванню. Потерпілий упізнав особу, яка погрожувала йому предметом, схожим на ніж.

«Ним виявився молодик, який за національністю білорус, останній час проживає в м. Суми. Зловмисник до цього вже неодноразово попадав у поле зору правоохоронців. Наразі стосовно нього триває судовий розгляд за обвинуваченнями в незаконному обігу наркотичних засобів, шахрайстві, грабежі та незаконному поводженні зі зброєю. Щодо інших – слідство триває, встановлюється роль кожного з них», – розповів прокурор Сумської місцевої прокуратури Костянтин Алфьоров.

Підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від семи до десяти років із конфіскацією майна, повідомляє прес-служба прокуратури області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: