На Сумщині аграрії бояться сіяти озимину

05.09.2018

Через суху погоду аграрії не сіють озимину, аби не втратити врожай.  На дослідній ділянці сумського Інституту сільського господарства північного сходу фермери і науковці обговорили особливості цьогорічного урожаю зернових культур. Питання, чи сіяти озимину в суху землю, виникає у зв’язку з недостатньою кількістю опадів цього літа.

“Хліб треба сіяти, для того, щоб він був. Якщо не будем сіяти, то його, звичайно, не буде. Але не в сьогоднішніх умовах, і не в умовах цієї посухи. Треба, на наше глибоке переконання, аграріям згрупуватися, підготуватися до цього відповідального заходу, наприклад, підготовка почвообробної техніки, грамотний підбор роботи комбайнів для того, щоб менше було навантаження на грунтообробну техніку, по-друге – це підбір насінневого матеріалу, сортовий склад, якість насіння”, – говорить директор Інституту сільського господарства північного сходу НАН України Віктор Кабанець.

Наразі в області закінчилося збирання ранніх зернових, триває збір гречки та сої.

За даними Українського гідрометцентру, у вересні очікується середньодобова температура 14 з половиною градусів, що на півтора градуси вище за норму. До 8 вересня протримається висока температура повітря, вдень 24-29 градусів, вночі 12-17 градусів. Потім очікується похолодання.

Джерело: http://tv.sumy.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: