НАЗК перевірить 7 прихованих земділянок судді Сумського адмінсуду Воловика

05.09.2018

Національне агентство з запобігання корупції (НАЗК) перевірить корупційну діяльність судді Сумського окружного адміністративного суду Сергія Воловика через ймовірне приховування доходів від оренди землі.

Про це повідомила громадська організація “Стоп корупції”.

За даними “Стоп корупції”, дружина судді володіє 10 земельними ділянками, які здає в оренду – однак офіційно оренда зареєстрована лише на 3 ділянки.

“Просимо провести перевірку та ініціювати службове розслідування стосовно судді Воловика Сергія Володимировича на порушення обмежень щодо приховування доходів та їх декларування. На час проведення перевірки просимо відсторонити його від виконання обов’язків судді”, – йдеться у повідомленні активістів.

Вони переконані, що відсутність зареєстрованих прав оренди дозволило судді Воловику приховати багатотисячний дохід.

“Згідно з декларованим даними Воловика Сергія Володимировича за 2017 дохід, отриманий від здачі в оренду земельних ділянок, становить 21 548 грн, що не відповідає дійсності”, – йдеться у повідомленні громадської організації.

10 ділянок, які сім’я судді здає в оренду, зареєстровані на його дружину в жовтні-листопаді 2015 року.

“Термін оренди 3 земельних ділянок становить 10 років. Інші ж 7 земельних ділянок, хоч і обробляються ТОВ “Ворожбалатінвест” (підприємство, яке обробляє попередні 3 ділянки), проте оренда не зареєстрована в реєстрі прав на нерухоме майно в результаті домовленостей між сторонами”, – зазначено в заяві активістів.

Саме таке приховування оренди дає можливість судді Воловик приховувати відповідно дохід і не включати його в декларацію, резюмують активісти “Стоп корупції”.

Як відомо, повідомлення про корупцію у відповідності з законом “Про протидію корупції” розглядається протягом 15 днів, а якщо потрібна додаткова перевірка, розгляд продовжується до 30 днів з дати його отримання.

Джерело: https://ukranews.com/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: