Поліцейського-борця з наркозлочинністю судитимуть за … наркотики

05.09.2018

Прокуратурою Сумської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно трьох учасників організованої злочинної групи, трьох їх пособників, а також іще одного спільника, які вчинили низку злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних засобів.

У ході слідства, проведеного слідчим відділом управління СБ України в Сумській області, встановлено, що 24-річний оперуповноважений Управління протидії наркозлочинності поліції Сумщини, який має звання старший лейтенант, не зважаючи на вік, зумів організувати стійку групу наркоділків. У залежності від розподілених ролей дві особи були співорганізаторами, один – виконавець, ще трьох осіб вони залучили в якості пособників, які на замовлення організаторів у відповідно обладнаних двох нарколабораторіях, розміщених у покинутих домівках Конотопського району, виготовляли наркотики для подальшої реалізації.

Судитимуть також військовослужбовця Збройних сил України за контрактом, який систематично скуповував у вищезазначених осіб наркотики для продажу. Зокрема, перебуваючи в зоні проведення Антитерористичної організації, неодноразово отримував у поштовому відділенні відповідні посилки.

Як повідомив начальник відділу прокуратури Сумської області Олександр Маслюк, шість причетних до незаконного обігу наркотичних засобів та утримання нарколабораторій мешканці м. Конотоп та Конотопського району віком від 23 до 30 років. Військовослужбовець із м. Київ, йому 25 років. Мережа збуту поширювалась по всій Україні.

Четверо обвинувачених, серед яких і поліцейський, відповідатимуть за ч. 3 ст. 307 та ч. 3 ст. 311 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів та прекурсорів), ч. 3 ст. 313 (використання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) ч. 2 ст. 317 (організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України, кваліфікуючими ознаками яких є вчинення злочинів у складі організованої злочинної групи чи групою осіб. Один із організаторів, окрім вищезазначених статей, відповідатиме ще й за ч. 1 ст. 14/ч. 2 ст. 305 (готування контрабанди наркотичних засобів) КК України. Дії військовослужбовця та іще одного пособника кваліфіковано за ч. 3 ст. 307 (незаконне виготовлення, придбання, зберігання, перевезення та збут наркотичних засобів) КК України.

Довідково: усім обвинуваченим загрожує до дванадцяти років позбавленням волі з конфіскацією майна.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: