Мер Сум не зміг вирішити конфлікт між школою №12 і забудовником

06.09.2018

Сьогодні о 9:00 відбулась нарада при міському голові щодо вирішення питання відносно будівництва об’єкта приватної власності на території школи №12. Представники батьківського комітету освітнього закладу, приватних підприємців та забудовників обговорювали питання відносно законності будівництва.

“Відповідно до генплану міста, земельна ділянка призначена для будівництва та обслуговування будівель закладів освіти. Якщо у влади є принципова позиція підтримати дітей, то необхідно рухатися в цьому напрямку”, – зазначив Олександр Степаненко, представник батьківського комітету.

Інша сторона конфлікту наголошує на законності та правомірності дій забудувника.

“Рівно рік тому було запропоновано вирішення цього питання: змінити конфігурацію будівлі. Ми ці умови виконали. На сьогоднішній день відсутні будь-які законні підстави забороноти забудовнику проводити надалі будівельні роботи”, – підкреслив Євген Дамов, представник інтересів забудовника.

Міський голова наголосив, що влада буде вирішувати це питання в межах закону та запросив представників на повторну нараду, яка відбудеться сьогодні о 16:00 у кабінеті Володимира Войтенка, заступника міського голови.

“Я підтримую позицію батьків та вчителів, але незаконно ми діяти не будемо. Необхідно знайти реальні шляхи вирішення цього питання. Нам необхідно прийняти компромісне рішення для обох сторін. Сьогодні на нараді ми запропонуємо можливі варіанти”, – говорить Олександр Лисенко.

Джерело: http://sumypost.com/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: