У Сумах у сміттєвих баках знайшли відходи першого класу небезпеки

06.09.2018

Сьогодні, 6 вересня, до Державної екологічної інспекції у Сумській області від представників місцевого ЗМІ надійшла інформація про те, що у контейнерах для побутового сміття у дворі будинку №7 по вул. Харківській в м. Суми виявлено викинуті люмінесцентні лампи із вмістом ртуті.

На вказаному місці інспектори провели огляд і підтвердили факт розміщення ламп, які є відходами І класу небезпеки. У контейнері знаходиться близько 20 ламп, візуально вони не пошкоджені. За характером сміття (виявлено викинуті вивіски магазину «Шиворот-навиворот») можна припустити, що лампи потрапили до баків саме від цього магазину, який, за словами опитаних місцевих жителів та працівників прилеглих магазинів, нещодавно виїжджав із приміщення у торгівельному павільйоні ПАТ «Укрросметал».

З метою негайного вирішення проблеми поводження з небезпечними відходами та недопущення пошкодження розміщених у баках ламп, пари яких є отруйними, Інспекцією направлено відповідні листи до Сумської міської ради, ТОВ «А-Муссон» та заяву до органів поліції.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: