Еколог: Нечистоти біля Токарівського водозабору не загрожують місту

07.09.2018

Як ми повідомляли, у селі Токарі біля території міського водозабору знаходиться багатоквартирний будинок з вигрібною ямою, з якої нечистоти течуть по вулиці. Фахівці запевнили: витік не загрожує водозабору.

За інформацією водоканалу цей будинок починав зводити завод Фрунзе під розширення своєї бази Північного промвузла. Але згодом, у 2003, році будинок був переданий у комунальну власність для приватизації мешканцям, які там проживали.

Розповідає головний інженер «Міскводоканалу» Йосип Тисівський: «Там планувалось збудувати бомбосховище, яке зараз слугує вигрібною ямою, і будинок для персоналу, але його заморозили і потім уже силами водоканалу ми на фундаменті будівлі готової збудували будинок для своїх працівників. Усі свердловини, які подають воду в резервуари чистої води, знаходяться від цього місця, від тої будівлі, від тої вигрібної ями на відстані близько кілометра, може, до кілометра і 540 метрів глибиною, так що цей витік він тільки робить незручності тим же жильцям».

Нечистоти не можуть потрапити до міського водогону, але становлять небезпеку мешканцям будинку. Так вважає еколог, кандидат біологічних наук Сергій Шевченко: «Всі водоводи, які беруть цю воду, герметизовані, всі ємності, які попередньо накопичують цю воду, яка закачується, герметичні. Тобто вплив практично нульовий. Єдине що, якщо потрапляють назовні нечистоти, вони є благодійним ґрунтом для розмноження бактерій різних мастей, особливо кишково небезпечних бактерій, які викликають кишкові інфекції, тому з цієї точки зори вони самі підпадають в зону ризику».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: