Підприємців ТРЦ “Атріум” попередили про штрафи за нелегальних працівників

07.09.2018

Легалізація трудових відносин і офіційне працевлаштування – такими були основні теми засідання круглого столу за участю власників та працівників торгових точок ТРЦ «Атріум». Понад два десятки представників малого бізнесу мали змогу не лише отримати інформацію щодо законодавства про працю, але й задати питання фахівцям Управління Держпраці у Сумській області з приводу працевлаштування.

Зустріч відбулася 6 вересня 2018 року – наступного дня після ухвали Урядом розпорядження «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення», яким передбачено проведення Державною службою України з питань праці, Державною фіскальною службою України, Пенсійним фондом України, Національною поліцією України, іншими центральними органами виконавчої влади спільно з органами місцевого самоврядування комплексних превентивних заходів щодо детінізації ринку праці та вдосконалення контролю за оформленням трудових відносин із найманими працівниками.

Під час інтерактивного спілкування з роботодавцями інспектори праці нагадали присутнім про відповідальність за порушення законодавства про працю. Згідно зі статтею 265 Кодексу законів про працю України юридичні та фізичні особи-підприємці за використання нелегальної найманої праці, мають сплатити штраф у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення. Наразі це понад 111 тис. грн. Утім задля попередження порушень роботодавцями трудових прав працівників  Держпраці завжди готова простягнути підприємцям «руку інформаційної допомоги».

Зокрема, вищезгаданим розпорядженням Кабміну передбачено посилення координації органів державної влади в питаннях проведення роз’яснювальної роботи, здійснення заходів щодо виявлення фактів застосування незадекларованої праці, а також перегляд актів органів виконавчої влади та внесення змін до них з метою посилення контролю за оформленням трудових відносин.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: