На Сумщині розвалюється міст

07.09.2018

Сьогодні на пленарному  засіданні 22-ї сесії Сумської облради заступник обласного голови Тетяна Головко зачитала звернення громади Роменщини щодо будівництва мосту через річку Сула.

Цей міст є частиною доріг державного значення Київ-Суми-Юнаківка та Кролевець-Конотоп-Пирятин. Його збудували у 1964 році відповідно до норм того часу. Але на сьогодні значно зросла інтенсивність руху та габарити автомобілів. «Незважаючи на заходи підтримки, він знаходиться у незадовільному стані. Намагання комунальних служб усунути дефекти були безуспішними через відсутність висококваліфікованих спеціалістів, техніки та обладнання», — повідомила Тетяна Головко.

Відповідно до обстеження, проведеного спеціалізованим підприємством, міст не спроможний пропускати потік транзитного транспорту через велике навантаження. Тому було прийнято рішення про будівництво нового мосту та благоустрій прилеглої території. Проте з 2007 року воно не ведеться.

Тетяна Головко попросила сприяння у вирішенні питання та якнайшвидшої добудови нового мосту, адже стан нинішнього щодня погіршується. Він може впасти будь-коли, що призведе до трагедії чи транспортного колапсу.

За підтримку пропозиції проголосували 34 депутати.

Джерело: sts.sumy.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: