У Сумах досі не можуть подолати сміттєвий безлад

09.09.2018

Понад місяць у Сумах гучно обговорюють проблему вивозу сміття та неякісне виконання своєї роботи компаніями, які займаються вивезенням твердих побутових, великогабаритних та ремонтних відходів.

Сумчани навіть пропонували штрафувати компанії, які вивозять сміття.

Пізніше, на апаратній нараді при голові облдержадміністрації обговорили питання санітарного очищення міста. Тоді очільник області звернув увагу на те, що сумська міська влада повинна вжити усіх заходів, аби очистити обласний центр від сміття, адже сумчани й гості міста не можуть відзначати День Незалежності у бруді.

21 серпня, за 3 дні до Дня Незалежності смітники та прилегла територія лишалися незмінними. Сумчани викладали у соцмережі відео, де зі сміттєвоза ТОВ «А-Муссон» тече сміттєвий фільтрат.

Після святкування Дня Незалежності у бруді, 27 серпня Олександр Лисенко дав доручення своєму заступнику Олександру Журбі здійснити об’їзд містом та перевірити всі контейнерні майданчики.

Минув День міста, ще півтора тижні, але сміття залишається неприбраним. Компанії з вивозу сміття продовжують працювати та виконувати свою роботу не добросовісно, а люди продовжують щодня дихати сміттєвим фільтратом, наражаючи себе на небезпеку.

Ці фотографії з вулиці Богуна, Хіммістечко. Територія навколо смітників усипана відходами. Тут оселилися голуби, які, до речі можуть бути переносниками більше сотні різних видів патогенних і умовно-патогенних мікробів.

“Нещодавно у нас вивозили сміття, були переповнені баки, але таке відчуття, що вони частину сміття просто висипали поруч. Залишили переповнені контейнери для пляшок, як так можна?“, – розповідає Сергій, мешканець прилеглого будинку.

Така ситуація не лише на цій вулиці. Проблема існує ледве не у кожному сумському дворі, а вирішення її поки виявляється неможливим.

Вулиця Герасима Кондратьєва

Вулиця Робітнича

Територія біля озера Чеха

Хіммістечко. Біля СумДУ

Вулиця Генерала Чибісова і Романа Атаманюка

Проспект Курський

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: