Представник СумДПУ отримав Міжнародну наукову премію у Франції

09.09.2018

В Університеті Монпельє 3 імені Поля Валері (м. Монпельє, Французька Республіка) відбувся ІХ Теоретико-методологічний семінар «Архетипіка і публічне управління: європейський простір у вимірах уявного, реального та ідеального», в рамках якого професор Університету Париж V – Сорбонна, головний редактор міжнародного журналу «Sociétés» Мішель Маффесолі вручив третю премію доценту кафедри бізнес-економіки та адміністрування СумДПУ Віталію Омельяненку за входження його дослідження до трійки кращих праць Міжнародного конкурсу молодих вчених, що проходив в рамках семінару.

Мета щорічних теоретико-методологічного семінару і конкурсу молодих науковців полягає в об’єднанні міждисциплінарних зусиль дослідників, які працюють в різних сферах соціогуманітарного знання, та їх скерування на дослідження впливу архетипів на систему публічного управління.

Оцінку робіт молодих вчених в рамках Міжнародного конкурсу проводили вчені з США, Французької Республіки, Польщі та України. Дослідження представника СумДПУ було присвячене компаративному аналізу соціокультурних аспектів впровадження інновацій у сфері публічного управління.

Під час Семінару відбулася презентація українського перекладу книги М. Маффесолі «Час племен» («Le Temps Des Tribus»), а учасники з України долучилися до тематичного Колегіуму Уявного та Щоденного Життя (партнерство LERSEM IRSA + CEAQ), в рамках якого розглядались питання соціологічного вивчення сучасних суспільних трендів.

Ініціатива щодо проведення традиційних теоретико-методологічних семінарів належить доктору соціологічних наук, професору Едуарду Афоніну, який восени 2017 року відвідав і СумДПУ з публічною лекцією «Особливості української трансформації та їх освітній аспект».

Організаторами ж цьогорічного VIІІ Теоретико-методологічного семінару виступили Українська школа архетипіки (Київ, Україна); Університет Монпельє 3 імені Поля Валері (Монпельє, Франція); Національна академія державного управління при Президентові України (Київ, Україна); Всеукраїнська асамблея докторів наук державного управління (Київ, Україна); Інститут економіки і прогнозування НАН України (Київ, Україна); Інститут соціальної та політичної психології НАПН України (Київ, Україна); Українська технологічна академія (Київ, Україна).

Джерело: https://sspu.sumy.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: