«Суми» на виїзді перемагають одного з лідерів Першої ліги

09.09.2018

Вчора в матчі 8-го туру ПФК “Суми” зустрічався на виїзді з одним із лідерів Першої ліги – командою “Оболонь Бровар” і переміг 2:0, вийшовши таким чином з “чорної полоси” останніх поразок.

“Як і очікувалося «Оболонь» почала матч з позиції сили, взяла під контроль середину поля і почала організовувати свої наступальні комбінації, – пише ua-football.com – «Суми» були готові до такого початку від «пивоварів», виявилися боєздатними і з високо піднятою головою, без натяку на паніку, тримали оборону, при цьому не соромилися шукати своє щастя біля воріт суперника.

Штрафний заробили гості – збили Яворського, до воріт було досить далеко, але Савін наважився пробити на силу. Допомогло сумчанам тут мокре поле, оскільки після цього пострілу м’яч вдарився об газон і дезорієнтував голкіпера, після чого пірнув точно в правий кут.

Несподіваний провал в обороні киян призвів до другого забитого м’яча. Пройшов пас метрів на 35 в центральну зону, Яворський вийшов один на один з голкіпером, холоднокровно обіграв його і пробив вже в порожні ворота. «Суми» зробили неймовірне – в перші 20 хвилин гри реалізували два своїх перших моменти і ввели суперника в своєрідний стан «штопора». Підопічні Ковальця довго відходили від такого провального дебюту.

Атакували господарі як і раніше – великими силами і з достатньою часткою агресії, Гуськов та Слободян пробивали по воротах дуже непогано, але м’яч не йшов у ворота. Більш того, навіть з трьох метрів не могли вразити ціль кияни, Деребчинський з вигідної позиції відправив м’яч над поперечиною. Оборона гостей трималася, хоча іноді сідала занадто низько, проте допомагала удача.

Сама гра виглядала пристойно, ніхто не засиджувався в обороні, не діяв виключно на руйнування, «Суми» намагалися контратакувати при найменшій можливості, що забирало сили у «пивоварів». Першим номером зазвичай грати складніше, тим більше, коли програєш в два м’ячі. Давалася взнаки і нервозність, інакше важко пояснити, чому господарі не могли реалізувати хоч один з безлічі своїх гольових епізодів. Було у господарів ще кілька ударів з відмінних позицій, пару сейвів на рахунку Штанько, але в більшості випадків справжнє диво допомагало сумчанам зберігати свої ворота «сухими».

На цьому суперники і розійшлися. Володіючи перевагою, кияни не змогли забити жодного м’яча, а «Суми» вибрали грамотну стратегію на гру і здобули перемогу”.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: