У Глухові оголосили надзвичайну ситуацію

10.09.2018

На апаратній нараді керівників управлінь, відділів та структурних підрозділів Глухівської міської ради, керівників комунальних служб, підприємств, установ, організацій міста при міському голові усіх присутніх повідомили про оголошення надзвичайної ситуації в Глухові у зв’язку з виявленням двох випадків захворювання глухівчан на токсико-інфекційне захворювання “ботулізм”.

У неділю 9 вересня 2018 року відбулось терміново скликане засідання Міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації, на якому розглядали питання про випадок отруєння двох людей харчовим ботулізмом у Глухові та вжиття необхідних заходів щодо попередження випадків захворювань на ботулізм серед населення міста.

Тож, у результаті засідання було прийнято рішення визнати випадок отруєння харчовим ботулізмом двох громадян міста Глухова як такий,що підпадає під класифікацію, як медико – біологічна надзвичайна ситуація, пов’язана з отруєнням людей у результаті споживання неякісних продуктів харчування та вжити відповідні необхідні заходи. Адже саме оголошення надзвичайного стану на території міста Глухова дає змогу відповідним службам проводити необхідні перевірки та вживати належних заходів щодо встановлення джерела отруєння та заборони реалізації неякісних продуктів.

У результаті проведення таких дій було виявлено місце реалізації в’яленої річкової риби, вживання якої стало причиною спалаху небезпечного захворювання двох осіб. Продукція була вилучена з продажу в повному обсязі. Варто зазначити, що згідно результатів проведеної перевірки в усіх інших місцях реалізації зазначеного продукту харчування порушень виявлено не було. Між тим , продовжується робота відповідних служб та інстанкцій у напрямках забезпечення належного санітарно-технічного стану підприємств рибо- м’ясопереробної, консервної промисловості, громадського харчування, продовольчої торгівлі, наявності справного технологічного та холодильного обладнання, інвентарю, посуду, миючих та дезінфікуючих засобів згідно потреби, суворого дотримання технології виготовлення, умов, термінів зберігання та реалізації сировини, харчових продуктів, готових страв, поточності технологічних процесів, дезрежиму, правил особистої гігієни персоналу, проходження профілактичних медичних оглядів в повному обсязі у визначені терміни, організації виробничого лабораторного контролю продукції, що виготовляється, згідно вимог нормативної документації тощо.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: