Сумчанка намалювала комікс про гея та виграла у Всеукраїнському конкурсі

10.09.2018

Сумчанка Марина Москович намалювала комікс про стадії сприйняття сексуальної орієнтації гомосексуалів та виграла у конкурсі студентських журналістських робіт, приуроченому до 70-річчя Декларації прав людини та 20-річчя Національної інституції з прав людини в Україні.

“Мій друг дитинства зробив переді мною камінг-аут і розказав мені, як проходив сприйняття своєї сексуальної орієнтації. Спочатку він хотів змінити себе, думав, що це лише якийсь період його життя. У 17 років повністю прийняв себе. Паралельно його камінг-ауту я поїхала на тренінг, де познайомилася з психологинею Мариною Діденко. Повернувшись, я вирішила зробити комікс про сприйняття сексуальної орієнтації з експертними коментарями психологині. Ці малюнки мали пояснити молоді, що стадії усвідомлення своєї сексуальної орієнтації проходять не лише представники ЛГБТ+ спільноти, а й гетеросексуальні люди”, – говорить Марина Москович.

Над коміксом Марина працювала близько двох тижнів: занотовувала особисту історію друга, спілкувалася з психологинею, робила макет коміксу, малювала.

“Мені здається, що для гомосексуалів дуже важко сприйняти свою орієнтацію. У нашому суспільстві відмінність від інших – табу. Цей комікс та історія мого друга може надихнути людей, допомогти розібратися в собі”, – зауважила сумчанка.

Загалом у конкурсі взяли участь студенти із 17 університетів України, всього було подано 47 журналістських робіт.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: