Фахівці Управління Держпраці “працевлаштували” двох робітників

10.09.2018

Після роз’яснення фахівцями Управління Держпраці у Сумській області вимог трудового законодавства в ході перевірки матеріалів атестації робочих місць за умовами праці одного з сільгосппідприємств Сумщини його власник вже наступного дня офіційно працевлаштував двох робітників, які до цього працювали за договором цивільно-правового характеру.

Проведення атестації робочих місць за умовами праці дозволяє в законний спосіб надати працівникам підприємств та організацій будь-якої форми власності належні пільги і компенсації за важкі та шкідливі умови праці, а також особливий характер праці. Фахівці відділу з питань експертизи умов праці Управління Держпраці у Сумській області прискіпливо ставляться до перевірки таких матеріалів, що згодом надають право на пільгову пенсію, скорочення тривалості робочого часу, додаткову оплачувану відпустку, доплати за несприятливі умови праці та інші пільги й компенсації.

Результатом роботи головних державних інспекторів є роз’яснення по застосуванню законодавчої та нормативної бази при встановленні пільг і компенсацій по конкретним професіям. Водночас, керівництво обласного управління Держпраці в рамках превентивної діяльності впровадило інформування керівників та інших посадових осіб підприємств щодо необхідності дотримання вимог чинного законодавства про працю, зокрема в частині належного оформлення трудових відносин.

«Останній випадок, який трапився під час перевірки матеріалів атестації, коли керівник агрофірми, дізнавшись про суму штрафу за допуск до роботи неоформленого працівника, зателефонував своєму заступнику і наказав негайно прийняти на роботу людей, говорить сам за себе, – розповідає начальник відділу з питань експертизи умов праці Управління Держпраці у Сумській області Світлана Закорко. – І таких бесід, працівники тільки нашого відділу, проводять до сотні за місяць. Переважна більшість директорів підприємств знає про санкції в разі невиконання норм Закону (ст. 265 КЗпП) – штраф у розмірі понад 111 тис. грн. Але дехто з керівників уперше дізнається про наслідки нехтування законодавством про працю».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: