У Сумах знову стурбовані станом річки Псел

12.09.2018

11 вересня в Сумській облдержадміністрації відбулася нарада з представниками сумської міської влади, екологами та гідрологами щодо стану річки Псел.

За словами заступника Директора Департаменту екології та охорони природних ресурсів Валентини Пелих, ще у 2017 році були передбачені заходи щодо наукового обстеження річки Псел, на це виділили 390 тисяч гривень із фонду охорони навколишнього природного середовища. Але на жаль, конкурс на проведення робіт не відбувся, так як були відсутні бажаючі. На цьому ситуація і застопорилася. На сьогодні річка, без сумніву, потребує вже термінового дослідження щодо стану її забруднення і замулення. Адже це – перший етап до її впорядкування.

Як розповіли під час наради гідрологи, річку треба чистити, особливо в межах міста. Крім того, варто щось робити з ерозією ґрунтів. Але всю картину і загрозу існування річки можна побачити,тільки зробивши ретельне дослідження.

«Якщо це потрібне місту Суми, то ми готові до конструктивних розмов і виділення коштів і з обласного бюджету, і з державного, – зазначив Микола Клочко. – Зокрема, питання фінансування наукового дослідження Псла ми внесемо на розгляд сесії обласної ради. Давайте попрацюємо разом із екологами і гідрологами. Ми маємо спільно із міською владою зробити все необхідне, щоб головна водна артерія обласного центру була очищена».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: