Із фірми стягнули 274 тисячі за незаконне користування землею в Охтирці

12.09.2018

До Господарського суду Сумської області звернувся прокурор Охтирської місцевої прокуратури до відповідача ТОВ «Тетіс-Плюс ЛТД» про стягнення 274 тис. грн. збитків, завданих використанням земельної ділянки без правовстановлюючих документів. Відповідач подав відзив на позов, зазначивши про відсутність підстав для відшкодуванням збитків.

Суддею Вікторією Котельницькою у ході судового засідання були встановлені обставини справи, досліджено докази, надані сторонами та прокурором на підтвердження своїх позицій по суті спору.

Порушення інтересів держави полягає у несплаті відповідачем коштів за використання земельної ділянки під належним йому об’єктом нерухомості та позбавляє територіальну громаду міста отримання стабільного та своєчасного доходу у вигляді орендної плати.

Як вбачається з матеріалів справи, ТОВ «Тетіс-Плюс ЛТД» (відповідач у справі) відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно набуло право власності на об’єкт нерухомого майна за адресою м. Охтирка вул. Армійська (раніше Червоноармійська), однак право користування земельною ділянкою, договору оренди з Охтирською міською радою не оформило, що призвело до збитків у вигляді упущеної вигоди на суму 274 тис. грн.

Відповідно до ст. 206 ЗК України використання землі в Україні є платним. Об’єктом плати за землю є земельна ділянка. Плата за землю справляється відповідно до закону. З боку Охтирської міської ради Сумської області вжито всіх можливих та необхідних заходів щодо досудового врегулювання питання щодо відшкодування завданих відповідачем збитків, однак вжиті заходи до вирішення спору не призвели.

Розглянувши матеріали справи, суд вирішив позов задовольнити повністю і стягнути з товариства збитки, що були завдані незаконним використанням земельної ділянки.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: