Сумська дитяча лікарня отримає 200 тисяч на важливий препарат

12.09.2018

Сумській міський відділ охорони здоров’я просить депутатів міськради виділити дитячій міськлікарні 197,6 тис. грн. на придбання препарату «Диспорт» для лікування дітей зі спастичними формами ДЦП.

Як відомо, дитячий церебральний параліч (ДЦП) – одна з основних причин дитячої неврологічної інвалідності. Це ціла група клінічних синдромів, загальна ознака яких – непрогресуюче порушення рухових функцій і пози. На жаль, ДЦП досить поширений – 2-3 випадки на кожну тисячу немовлят. 60-80% ДЦП становлять спастичні форми. Так, за даними міського відділу охорони здоров’я, на сьогодні в Сумах 106 дітей з ДЦП, у тому числі 58 – зі спастичними формами, яким показано введення препарату «Диспорт». Він вводиться два-три рази на рік в умовах стаціонару. Висока ефективність цього препарату вже доведена. Він істотно знижує спазми м’язів, покращує рухову функцію, дозволяє відновити рухливість суглобів. Природно, це помітно покращує якість життя дитини та полегшує догляд за ними для батьків.

На покупку «Диспорта» в 2018 році дитячій міськлікарні було виділено з міського бюджету всього 45,4 тис. грн. Один флакон цього препарату коштує 7,6 тис. грн., і до кінця року потрібно ще 26 флаконів, тобто на 197,6 тис. грн. Минулого тижня профільна депутатська комісія міськради розглянула питання про виділення вказаної суми.

“Якщо немає цього препарату, то дітям знімають спастику м’язів хірургічним шляхом – роблять надрізи, що, звичайно ж, набагато болісніше і травматично для дитини,” – уточнив член комісії Юрій Перепека.

У результаті депутати одноголосно підтримали це питання.

Джерело: http://www.shans.com.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: