На Сумщині не знайшли збудника ботулізму в рибі, вилученій із магазинів

13.09.2018

Попередні клінічні дослідження не виявили збудника ботулізму у зразках партії риби, вилученої держпродспоживслужбою з магазинів Глухова й Шостки. Про це повідомила начальниця Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства головного управління держпродспоживслужби в Сумській області Валентина Тищенко: “Лабораторією бактеріологічною державною установою «Сумській обласний лабораторний центр» була проведена біологічна проба зараження лабораторних тварин. І наразі всі тварини живі, це свідчить про те, що в цій продукції, яка була відібрана в торгівельній мережі і на складі, збудника ботулізма немає і токсиноутворення не відбулось. Для даного збудника характерна гніздова локалізація і часткова контамінація . Тут зіграв роль цей чинник»

Нагадаємо, цієї неділі до місцевої лікарні Глухова звернулись двоє чоловіків з клінічними ознаками ботулізму. Наразі вони знаходяться в реанімації лікарні. Про те, в якому стані на сьогодні знаходяться ці хворі, спеціалісти закладу не прокоментували, послались на зайнятість. Обидва чоловіки вживали в’ялену рибу, придбану в місцевому магазині.

За словами фахівців Сумської держпродспоживслужби, партія цієї риби у 600 кілограмів поступила до магазинів Глухова й Шостки від приватного підприємця з Полтавської області. Наразі риба вилучена, проводяться слідчі дії.

Джерело: http://tv.sumy.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: