Оштрафований на 10 тисяч водій намагався переконати суд, що пив квас

13.09.2018

Апеляційний суд Сумської області залишив без змін постанову судді Зарічного районного суду м. Суми, якою громадянина А. визнано винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 130 КУпАП та піддано адміністративному стягненню у виді штрафу в розмірі 10200 грн. з позбавленням права керування транспортними засобами на 1 рік.

Так під час розгляду справи в місцевому суді громадянин А. свою вину не визнав, та пояснював, що він пив лише квас «Старокиївський». Проте його провина підтверджена протоколом про адміністративне правопорушення, відеозаписом з нагрудних бодікамер поліцейських та матеріалами справи, що досліджені в суді. Рівень алкоголю при керуванні автомобілем чоловіка перевищив допустиму норму більш ніж у сім разів.

Не погоджуючись із вказаною постановою місцевого суду громадянин А. звернувся до Апеляційного суду Сумської області з апеляційною скаргою.

Проте Апеляційний суд Сумської області, перевіривши сукупність доказів по справі постановив, що факт керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння доведено.

Отже суддя суду першої інстанції дійшов правильного висновку про наявність в діях чоловіка складу адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 130 КУпАП. Даних, які б спростовували висновки місцевого суду щодо вчинення особою даного правопорушення апеляційна скарга не містила, і в суді апеляційної інстанції такі докази стороною захисту не надані.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: