У міській раді – кадровий скандал

13.09.2018

У Глухівській міській раді управлінська криза настільки поглибилась, що навіть абсолютно просте питання затвердження шкільної мережі на початку навчального року перетворилось у зведення політичних рахунків.

Як стало відомо, члени виконавчого комітету не затвердили документ, щоб таким чином шантажувати деяких депутатів і змусити їх написати заяви про звільнення. «Сьогодні члени виконкому не затвердили мережу закладів освіти – мотивація така, що депутати не приймали бюджет міста, який би хотіла саме Демішева Олена Миколаївна, та низку програм. Серед депутатів є два директора школи Рябуха А.П. та Гурець Е.А. Поступили пропозиції: ми приймаємо мережу, якщо Рябуха та Гурець напишуть заяви на звільнення; а також Олена Миколаївна запропонувала мені теж добровільно написати заяву (не дочекаєтесь, як би важко не було). Дай, Боже, сили витримати “професіоналів”!», – написала у Фейсбуці заступник міського голови Маріанна Васильєва, яка курує освіту. Вона назвала ганьбою політичну боротьбу такими методами, коли заручниками стають учні і педагоги, які просто б не отримали фінансування.

Після того, як профільного зама змусили вийти з кабінету мера, де засідає виконком, все-таки мережу було затверджено.

Але ситуація з освітою повторилась на позачерговій сесії: як не пояснювали пані Васильєва, Рябуха і Васянович, що цільові кошти на НУШ не можна використати на ремонт даху, пані Демішева до них не дослухалась. Звісно, дисципліна у промерському таборі не дозволила іншим голосувати самостійно, хоча троє з восьми присутніх депутатів (підприємці Буйкови та лікар Кіяшко) все ж мали необережність голосувати не так, як хотіла б секретарка.

Мера, до речі, на сесії не було. За неофіційними даними, Мішель Терещенко буде відсутній до кінця тижня.

Джерело: nedelya.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: