Сумські тренери страждають від малої зарплати

14.09.2018

Тему низької заробітної плати колективів сумських ДЮСШ підняв автор електронної петиції Ігор Гуляєв.

“На сьогоднішній день заробітна плата молодого тренера ДЮСШ без категорії становить 3471,00 грн (згідно з законом з доплатою мінімальна заробітна плата 3723,00 без відрахувань). Фактично молодий тренер за свій заробіток не може достойно утримувати власну сім’ю.

Зазвичай, витрати тренера на поїздки для участі вихованців у спортивних змаганнях також лягають на дохід сім’ї тренера. Низький рівень заробітної плати створив умови, коли досвідчені тренери спортивних шкіл пенсійного та передпенсійного віку не можуть підібрати собі на заміну молоді кадри.

Залишається низькою заробітна плата інших категорій працівників ДЮСШ: фактично заробітна плата технічного працівника (прибиральника), бухгалтера, тренера-викладача, медичної сестри, інструкторів-методистів майже не відрізняються. Дане питання також потребує розгляду.

Уже скоро може настати час, коли проводити тренування серед вихованців комунальних ДЮСШ буде нікому. Цього допустити не можна. Розвиток дітей та молоді повинно бути основним пріоритетом для влади.

Враховуючи це, просимо:

1. Звернути увагу на проблему оновлення тренерського потенціалу спортивних шкіл міста.

2. Передбачити витрати на збільшення заробітної плати працівника міських ДЮСШ у проекті рішення Сумської міської ради «Про міський бюджет на 2019 рік».

3. На найближчій сесії міської ради розглянути питання збільшення фінансової підтримкиколективам ДЮСШ міста вже у 2018 році”, – йдеться у петиції.

Віддати свій голос на підтримку сумських ДЮСШ можна тут.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: