У Сумах виконком розгляне петицію про смердючі сміттєвози

14.09.2018

Отримала відповідь міської влади онлайн-петиція «Контроль і штрафи за забруднення міста при вивезенні побутових відходів».

“Кожного року в серпні місто перетворюється на смердючу діру. Всі дорогі залиті помиями, до сміттєвих баків страшно підійти. Причина в тому, що компанії, які займаються вивозом сміття, очевидно, не хочуть частіше спустошувати та мити машини. Між тим тариф на вивіз сміття вони підняли.

Пропонується:

1. Звернутися до поліції з проханням посилити контроль за забрудненням доріг в серпні-вересні під час “сезону кавунів”. За забруднення доріг передбачено штраф, але це чомусь ігнорується.

2. Розірвати договір на вивіз сміття з компаніями, яки нехтують чистотою навколо сміттєвих баків і прилеглої до них території.

3. Провести новий конкурс на вивезення побутових відходів, де передбачити більш жорсткі умови щодо прибирання території навколо сміттєвих баків, а також герметичності баків автомобілів, з яких не має нічого виливатися, як зараз.

4. Передбачити механізм контролю з високими штрафами за не належне виконання договору в частині підтримки чистоти”, – писав автор зврнення Андрій Мі.

Відповіла міська влада наступне:

“Повідомляємо, що спеціалістами департаменту інфраструктури міста Сумської міської ради розглянуто електронну петицію щодо контролю і штрафів за забруднення міста при вивозі побутових відходів, розміщену на порталі «Єдина система місцевих петицій» (https://e-dem.in.ua/sumy/Petition/View/1308), підготовлено відповідний проект рішення виконавчого комітету Сумської міської ради, який буде розглянуто на черговому засіданні виконавчого комітету Сумської міської ради.

Про день та час засідання виконавчого комітету Вас буде проінформовано”.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: