У Сумах розробили штучне сало

16.09.2018

Ще у травні доцент кафедри технології харчування Сумського аграрного університету Дмитро Бидюк розповідав про те, що його команда створила екопосуд, в якому можна заварювати чай і випікати.

Тепер студенти у лабораторії створюють не лише екопосуд, а й штучне сало та органічні чіпси, розповів Дмитро. “Ми розробили органічні чіпси з яблук та груш. А сало для м’ясокомбінатів – здорова альтернатива звичайному шпику. Крім цього, шпик можемо робити з будь-якими смакам: звичайне солоне, з перцем та іншими спеціями, кисле, солодке, різної жирності”, – зазначив Дмитро.

Сало виготовляють із рослинного масла і желатину. Працюють у лабораторії й над розробкою біорозкладувальної плівки. Вона має стати замінником звичного целофану. Виготовляти з неї можна буде пакувальний матеріал, пакети чи харчову плівку, повідомляє Спецкор.

Робота над органічними проектами у СНАУ триває вже другий рік поспіль. У майбутньому команда Дмитра планує запатентувати технологію виготовлення екопосуду, після чого зможе розповісти, з чого саме він складається.

Читайте також: У Сумах розробили біопакети

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: