У Сумах розробили штучне сало

16.09.2018

Ще у травні доцент кафедри технології харчування Сумського аграрного університету Дмитро Бидюк розповідав про те, що його команда створила екопосуд, в якому можна заварювати чай і випікати.

Тепер студенти у лабораторії створюють не лише екопосуд, а й штучне сало та органічні чіпси, розповів Дмитро. “Ми розробили органічні чіпси з яблук та груш. А сало для м’ясокомбінатів – здорова альтернатива звичайному шпику. Крім цього, шпик можемо робити з будь-якими смакам: звичайне солоне, з перцем та іншими спеціями, кисле, солодке, різної жирності”, – зазначив Дмитро.

Сало виготовляють із рослинного масла і желатину. Працюють у лабораторії й над розробкою біорозкладувальної плівки. Вона має стати замінником звичного целофану. Виготовляти з неї можна буде пакувальний матеріал, пакети чи харчову плівку, повідомляє Спецкор.

Робота над органічними проектами у СНАУ триває вже другий рік поспіль. У майбутньому команда Дмитра планує запатентувати технологію виготовлення екопосуду, після чого зможе розповісти, з чого саме він складається.

Читайте також: У Сумах розробили біопакети

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
11.04.2025 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 96 вибухів: є пошкодження та руйнування
11.04.2025 Зруйнований приватний будинок у Краснопіллі після чергових ударів авіабомб
11.04.2025 В Охтирці ще 11 почесних громадян міста
11.04.2025 Ще 27 мешканців виїхали з Краснопільської громади: евакуація з прикордонних громад Сумського району триває
11.04.2025 На Сумщині піротехніки ДСНС знищили 4 вибухонебезпечних предмети
11.04.2025 На Сумщині російська армія на деяких ділянках просунулася вже на 7 км – ВВС Україна

Коментарі: