16.09.2018
Ще у травні доцент кафедри технології харчування Сумського аграрного університету Дмитро Бидюк розповідав про те, що його команда створила екопосуд, в якому можна заварювати чай і випікати.
Тепер студенти у лабораторії створюють не лише екопосуд, а й штучне сало та органічні чіпси, розповів Дмитро. “Ми розробили органічні чіпси з яблук та груш. А сало для м’ясокомбінатів – здорова альтернатива звичайному шпику. Крім цього, шпик можемо робити з будь-якими смакам: звичайне солоне, з перцем та іншими спеціями, кисле, солодке, різної жирності”, – зазначив Дмитро.
Сало виготовляють із рослинного масла і желатину. Працюють у лабораторії й над розробкою біорозкладувальної плівки. Вона має стати замінником звичного целофану. Виготовляти з неї можна буде пакувальний матеріал, пакети чи харчову плівку, повідомляє Спецкор.
Робота над органічними проектами у СНАУ триває вже другий рік поспіль. У майбутньому команда Дмитра планує запатентувати технологію виготовлення екопосуду, після чого зможе розповісти, з чого саме він складається.
Читайте також: У Сумах розробили біопакети
Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua
Інші новини:
02.07.2025 На Сумському напрямку відбулося 19 боєзіткнень
02.07.2025 В Охтирці відремонтують тротуар на Слобідській майже за 175 тисяч
02.07.2025 Представники СумДУ посіли перше та друге місця на етапі кубку України з баскетболу 3х3
02.07.2025 У Сумах ВПО можуть отримати безоплатне тимчасове житло в гуртожитках
02.07.2025 У Лебедині провели в останню путь капітана Станіслава Потапенка