16.09.2018
Ще у травні доцент кафедри технології харчування Сумського аграрного університету Дмитро Бидюк розповідав про те, що його команда створила екопосуд, в якому можна заварювати чай і випікати.
Тепер студенти у лабораторії створюють не лише екопосуд, а й штучне сало та органічні чіпси, розповів Дмитро. “Ми розробили органічні чіпси з яблук та груш. А сало для м’ясокомбінатів – здорова альтернатива звичайному шпику. Крім цього, шпик можемо робити з будь-якими смакам: звичайне солоне, з перцем та іншими спеціями, кисле, солодке, різної жирності”, – зазначив Дмитро.
Сало виготовляють із рослинного масла і желатину. Працюють у лабораторії й над розробкою біорозкладувальної плівки. Вона має стати замінником звичного целофану. Виготовляти з неї можна буде пакувальний матеріал, пакети чи харчову плівку, повідомляє Спецкор.
Робота над органічними проектами у СНАУ триває вже другий рік поспіль. У майбутньому команда Дмитра планує запатентувати технологію виготовлення екопосуду, після чого зможе розповісти, з чого саме він складається.
Читайте також: У Сумах розробили біопакети
Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua
Інші новини:
10.10.2025 Гендиректор ДТЕК говорить, що блекауту не буде. Кому вірити: йому чи вимкненому світлу в квартирі?
10.10.2025 Сумщина знову у темряві: “Укренерго” запустило СпецГАВ — найжорсткіші відключення світла
10.10.2025 Військовий-тенісист міг потрапити під обстріл під час зустрічі з дітьми у Сумах
10.10.2025 У Конотопі трамваї зупинили повністю, а воду почали подавати по графіку
10.10.2025 Над Україною і Сумщиною – війна в небі: сотні цілей противника знищені