17.09.2018
у Сумському національному аграрному університеті відкрито унікальну навчальну лабораторію переробки м’ясної продукції.
«Лабораторія представляє собою модель міні-цеху по виготовленню ковбасних виробів, яка укомплектована сучасним обладнанням. Подібний цех може виготовляти невеликі обсяги продукції і може бути побудований на базі фермерського господарства, об’єднаної територіальної громади», – зазначив ректор університету Володимир Ладика.
У відкритті лабораторії взяв участь заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета, який висловив надію, що скоро подібні цехи з’являтимуться на території Сумської області. Тож перед СНАУ стоїть завдання підготувати кваліфікованих спеціалістів для цих цехів та забезпечити науковий супровід розробки рецептури м’ясо-ковбасних виробів. Саме тому у цій лабораторії проводитиметься мікроструктурний аналіз – дослідження складників ковбас та визначення відсоткового складу домішок.
Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua
Інші новини:
22.08.2025 Ситуація на лінії фронту на Сумському напрямку
22.08.2025 Юна легкоатлетка з Ромен стала чемпіонкою України у триборстві
22.08.2025 На Сумському напрямку минулої доби українські воїни відбили чотири атаки загарбників
22.08.2025 Зранку в Сумах буде призупинений один із водозаборів
22.08.2025 На Недригайлівщині попрощалися із захисником Романом Павленком