17.09.2018
у Сумському національному аграрному університеті відкрито унікальну навчальну лабораторію переробки м’ясної продукції.
«Лабораторія представляє собою модель міні-цеху по виготовленню ковбасних виробів, яка укомплектована сучасним обладнанням. Подібний цех може виготовляти невеликі обсяги продукції і може бути побудований на базі фермерського господарства, об’єднаної територіальної громади», – зазначив ректор університету Володимир Ладика.
У відкритті лабораторії взяв участь заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета, який висловив надію, що скоро подібні цехи з’являтимуться на території Сумської області. Тож перед СНАУ стоїть завдання підготувати кваліфікованих спеціалістів для цих цехів та забезпечити науковий супровід розробки рецептури м’ясо-ковбасних виробів. Саме тому у цій лабораторії проводитиметься мікроструктурний аналіз – дослідження складників ковбас та визначення відсоткового складу домішок.
Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua
Інші новини:
02.07.2025 На Сумському напрямку відбулося 19 боєзіткнень
02.07.2025 В Охтирці відремонтують тротуар на Слобідській майже за 175 тисяч
02.07.2025 Представники СумДУ посіли перше та друге місця на етапі кубку України з баскетболу 3х3
02.07.2025 У Сумах ВПО можуть отримати безоплатне тимчасове житло в гуртожитках
02.07.2025 У Лебедині провели в останню путь капітана Станіслава Потапенка