У СНАУ досліджуватимуть ковбасу

17.09.2018

у Сумському національному аграрному університеті відкрито унікальну навчальну лабораторію переробки м’ясної продукції.

«Лабораторія представляє собою модель міні-цеху по виготовленню ковбасних виробів, яка укомплектована сучасним обладнанням. Подібний цех може виготовляти невеликі обсяги продукції і може бути побудований на базі фермерського господарства, об’єднаної територіальної громади», – зазначив ректор університету Володимир Ладика.

У відкритті лабораторії взяв участь заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета, який висловив надію, що скоро подібні цехи з’являтимуться на території Сумської області. Тож перед СНАУ стоїть завдання підготувати кваліфікованих спеціалістів для цих цехів та забезпечити науковий супровід розробки рецептури м’ясо-ковбасних виробів. Саме тому у цій лабораторії проводитиметься мікроструктурний аналіз – дослідження складників ковбас та визначення відсоткового складу домішок.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
18.04.2025 У Сумах – три влучання “Шахедів” по промисловості
18.04.2025 У Сумах відомо про одного загиблого внаслідок влучань “Шахедів”
18.04.2025 У Сумах через російський удар пошкоджене виробництво пасок
18.04.2025 У Сумах внаслідок атаки на хлібзавод загинув 61-річний чоловік, 55-річна жінка отримала поранення
18.04.2025 Рятувальники показали відео з місця влучання “Шахедів” по виробництву пасок у Сумах
18.04.2025 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 132 вибухи

Коментарі: