У СНАУ досліджуватимуть ковбасу

17.09.2018

у Сумському національному аграрному університеті відкрито унікальну навчальну лабораторію переробки м’ясної продукції.

«Лабораторія представляє собою модель міні-цеху по виготовленню ковбасних виробів, яка укомплектована сучасним обладнанням. Подібний цех може виготовляти невеликі обсяги продукції і може бути побудований на базі фермерського господарства, об’єднаної територіальної громади», – зазначив ректор університету Володимир Ладика.

У відкритті лабораторії взяв участь заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета, який висловив надію, що скоро подібні цехи з’являтимуться на території Сумської області. Тож перед СНАУ стоїть завдання підготувати кваліфікованих спеціалістів для цих цехів та забезпечити науковий супровід розробки рецептури м’ясо-ковбасних виробів. Саме тому у цій лабораторії проводитиметься мікроструктурний аналіз – дослідження складників ковбас та визначення відсоткового складу домішок.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: