Конотопські добровольці – принижені та обдурені

18.09.2018

Дев’ятьом воїнам-добровольцям чотири місяці не можуть виплатити по 3000 гривень із подарункових сертифікатів, які керівництво міста вручило ще 14 березня до Дня добровольця. У міськраді кажуть, що існують бюрократичні нестиковки у документах.

Боєць 20-ї РС ДУК «Правий Сектор» Юрій Чукрєєв, позивний «Швед», наприкінці 2017 року серйозно захворів, коли знаходився на передовій. Півтора місяці був у важкому стані — не впізнавав навіть сестру. На дороговартісне лікування не вистачало коштів, рідні просили допомоги у небайдужих.

За час тривалого лікування і реабілітації добровольця встигли позбавити субсидії, тому набіг ще й великий борг за «комуналку». Каже, що запрошення на урочистості 14 березня і подарунковий сертифікат стали для нього ледь не єдиною приємною несподіванкою. Тоді йому та ще восьми добровольцям вручили подяки міського голови та сертифікати на 3000 гривень кожному.

Через кілька днів нагороджені добровольці звернулися до бухгалтерії міської ради, але замість коштів отримали лише роз’яснення. Мовляв, без ухваленого бюджету видати готівку не можна. «На доказ, що гроші справді дадуть за нашими сертифікатами, показали нам розпорядження міського голови про нагородження до Дня українського добровольця, ми ще там для певності перевірили наявність своїх прізвищ», — згадує Юрій.

За три місяці у Конотопі змінилось керівництво. Одночасно із кадровим перезавантаженням ухвалили і міський бюджет. Бійці добробатів знову прийшли до міської ради із подарунковими сертифікатами.

У фінуправлінні Юрію дали зрозуміти, що віддавати кошти власникам сертифікатів не збираються. За словами «Шведа», заступник міського голови Тарас Омельченко під час аудієнції з добровольцем назвав ці сертифікати «чистої води фікцією».

У коментарі посадовець зауважив, що наразі триває службове розслідування: з’ясовується, хто і за чиєю вказівкою виготовляв згадані подарункові сертифікати. За словами Омельченка, юридично ці сертифікати — надруковані на принтері папірці. Не було передбачено жодної копійки фінансового забезпечення. Заступник міського голови припускає, що аналогічна проблема виникне із сертифікатами, які видавалися бійцям 58-ї ОМБПр. «Коли вдасться з’ясувати усі деталі цього «аукціону щедрості» від попередників — будемо думати, як врегулювати ситуацію із добровольцями та шукати шляхи, як здійснити їм виплати. Більше наразі сказати не можу, треба детальніше вивчити ситуацію», — заявив посадовець.

Доброволець каже, що почуває себе приниженим та обдуреним. «Ніхто цього нагородження не просив, самі покликали нас, а тепер виявляється, що все було просто для галочки і красивої картинки», — резюмує Юрій Чукрєєв.

Джерело: topkonotop.com

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: