Охтирчанина арештували за ухилення від громадських робіт

18.09.2018

За участі прокурора Охтирської місцевої прокуратури судом розглянуто кримінальне провадження по обвинуваченню чоловіка, який ухилився від виконання покарання, призначеного йому вироком Охтирського міськрайонного суду у виді громадських робіт.

Як повідомляє прокурор Охтирської місцевої прокуратури Дмитро Заяц чоловіка було засуджено за вчинення злочину, що передбачений ч. 2 ст. 185 КК України (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинена повторно) і мав відповідно до призначеного судом покарання відпрацювати громадські роботи тривалістю 240 год.

Але у ході досудового розслідування встановлено, а під час судового розгляду обвинувального акта доведено, що зловмисник, будучи ознайомленим з порядком та строками відбування покарання, ухилився від виконання вироку суду та не відпрацював 132 години громадських робіт.

Вироком Охтирського міськрайонного суду 47-річного жителя Охтирського району засуджено за ч. 2 ст. 389 КК України (ухилення від відбування громадських робіт особою, засудженою до цього покарання) до покарання у виді 2 місяців 10 днів арешту.

З початку 2018 року на розгляд до суду місцевою прокуратурою спрямовано 5 обвинувальний актів за ч. 2 ст. 389 КК України та за результатами розгляду винним особам призначено покарання у вигляді арешту.

Довідково: покарання за невиконання громадських чи виправних робіт призначається судом у виді арешту чи обмеження волі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: