У Сумах відкрили центр соціально-психологічної реабілітації «Світ щасливих дітей»

18.09.2018

У Сумах відкрили реабілітаційний Центр для дітей з ментальними розладами «Світ щасливих дітей».

Ініціювала створення такого закладу досвідчений психолог і педагог, мама дитини із аутичним розладом Олена Абаєва. Чотири роки тому жінка переїхала з родиною з Донецька до Сум. Як професійний вчитель для дітей з ментальними розладами, вона вирішила допомогти своїй дитині і сім’ям, особливо ВПО, з такими ж потребами. Говорить, була здивована тим, як позитивно керівництво міста сприйняло її ідею. Під розміщення закладу було надано в оренду терміном на 10 років приміщення комунальної власності на Хіммістечку. Агентство ООН у справах біженців також підтримало цей соціальний проект у рамках програми Швидкого Реагування. Так у Сумах з’явився Центр для дітей з ментальними розладами – дитячий простір у 170 м² із необхідним начинням.

«Я вдячна місту Суми за те, що громада нас прийняла. Ми жодного разу не відчули негативу у ставленні до себе. Коли три роки тому ми починали, у нас було лише дві кімнати і працювали три спеціалісти, але з часом біля нас гуртувалось усе більше родин, і нам знадобилось більше приміщення. На шляху створення Центру нам траплялись гарні люди, в тому числі в особі керівництва міста, нас підтримували та допомагали», – зазначила Олена Абаєва.

Наразі вже набрано першу групу з семи дітей, згодом до них приєднаються ще троє. Впродовж року тричі на тиждень у Центрі з ними безоплатно займатимуться дитячі психологи, логопеди та фахівці з олігофренії.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: