Компанія «Федорченко» програла в суді депутату міськради

19.09.2018

17 вересня суддя Ковпаківського районного суду м. Суми Ольга Котенко зачитала резолютивну частину рішення за позовом компанії «Федорченко» до депутата Сумської міськради Володимира Чепіка, громадської організації «Бюро аналізу політики», підприємцю Даниленко І.А. і журналісту Євгену Кудлаю.

Будівельна компанія «Федорченко» в позові просила визнати недостовірною інформацію, яку поширив Володимир Чепик як експерт громадської організації «Бюро аналізу політики» і надалі передрукував сайт “Данкор онлайн” у статті. Йдеться про ділянку в більш ніж у 4 га в 12-му мікрорайоні, яку віддали забудовувати компанії в обмін на забезпечення квартирами 35 ошуканих попереднім забудовником інвесторів.

Компанія-забудовник вимагала не тільки видалити статті з сайтів politanalityk.com і dancor.sumy.ua і написати спростування, але і заплатити 10 тис. грн моральної шкоди, нібито завданих компанії нібито через погіршення ділової репутації в результаті прочитання інформації невизначеним числом осіб.

Протягом майже річного розгляду справи в суді позивач не зумів довести ні збиток, завданий йому внаслідок виходу статті, ні спростувати викладену в ній інформацію. Тому суд відмовив позивачеві в задоволенні вимог у повному обсязі. На апеляцію в компанії «Федорченко» є 30 днів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: