Депутат намагається закрити чотири школи

19.09.2018

Депутат Ямпільської районної ради Олександр Тахтай вимагає від прокуратури перевірити законність рішення сесії про збереження чотирьох сільських шкіл. Про це у Фейсбуці написав місцевий депутат Олег Посохов. Його обурило, що колега через звернення в прокуратуру намагається закрити сільські школи.

“Які би не були депутатські амбіції та бажання розпочати виборчу кампанію, інтереси дітей завжди повинні бути на першому місці. Не втомлюсь повторювати цю фразу. Особливо, коли побачив, як депутат Ямпільської райради Олександр Тахтай намагається закрити чотири школи в нашому районі!

Це сільські школи, де навчаються звичайні діти, які не зможуть щодня їздити на уроки за багато кілометрів! Я дивуюсь: що має бути в голові людини, яка через прокуратуру намагається зробити усе, щоб ці школи закрили, а діти лишились без освіти?

Історія із чотирма школами нашого району не проста. У цих школах дійсно навчається мало дітей. Якщо немає 5 учнів у класі – таку школу потрібно закривати. А діти мають щодня їздити в світ позаочі, щоб навчатись… Як вирішити проблему? На одній із сесій Ямпільської районної ради було прийнято рішення зберегти ці школи, не розпускати класи, дати дітям можливість навчатись.

Але депутат Тахтай вирішив все-таки забрати у цих дітей право на освіту, яке забезпечує їм Конституція. Сьогодні прокуратура перевіряє, наскільки законним було рішення депутатів, які зберегли чотири школи в Ямпільському районі. Цілком ймовірно, навчальні заклади зможуть так закрити після закінчення перевірки.

На чиїй совісті будуть долі цих дітей, які не зможуть ходити у рідну школу? І чи візьме депутат Тахтай на себе відповідальність за те, що наші діти не отримали освіту?

Питань більше, аніж відповідей. Але переконаний, що жителі нашого району мають об’єднатись у боротьбі за збереження шкіл! Маємо захищати інтереси дітей, не бажання окремих депутатів зробити собі піар перед виборами!”, – написав Олег Посохов.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: