Заммера Конотопа відповів, чи може Семеніхін поновитися на посаді

19.09.2018

В інтерв’ю виданню ТопКонотоп перший заступник міського голови Конотопа Тарас Омельченко дав відповідь на запитання, чи можливе поновлення Артема Семеніхіна на посаді у судовому порядку?

— Не хочу нічого прогнозувати. Є судова система. Суди у нас незалежні, їм вирішувати. Артем Семеніхін подав основний позов до Сумського адміністративного суду. Моя позиція така: два роки все, що робилося у сфері місцевого самоврядування зі сторони міського голови на 80% не відповідало етиці, моралі чи законам.

За нашим досвідом можна переписати Закон України «Про місцеве самоврядування», адже не багатьом містам доводилося зіштовхуватися з такими прецедентами і нахабним нехтуванням закону. Якщо не виконується норма закону, то має бути відповідальність посадової особи, яка порушує. Коли цього немає — починається цілковитий «бєспрєдєл». Це те, що відбувалося у Конотопі. Ніяких сесій міської ради у нормальному розумінні не було. Підготовлене пленарне засідання міської ради — це коли всі основні питання вирішені в комісіях, в робочому порядку, а далі вже «приймаються» чи «не приймаються» депутатами на голосуванні.

В регламенті Конотопської міської ради — жодного слова про те, де саме має проводитися пленарне засідання. Тому я не вбачаю ніякого порушення у тому, що засідання 28 серпня відбувалося у райдержадміністрації. Артем Семеніхін сам грубо порушував регламент, перешкоджав роботі депутатського корпусу і зрештою самоусунувся. Я вважаю, що проведення не лише пленарного засідання, а й сесії, яка тривала з квітня, було цілком обґрунтованим в юридичному сенсі. Все було згідно норм закону. Тому я не сумніваюся у своїй легітимності.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: