Екс-полонений із Сумщини 8 місяців чекав на квартиру

19.09.2018

Вісім місяців тому відбувся довгоочікуваний обмін між Україною та бойовиками окупованих районів Донецької й Луганської областей. На рідну землю після майже трирічного полону тоді ступив роменець Олександр МОРОЗОВ. 

У день зустрічі обласна влада пообіцяла, що зовсім скоро за кошти області, району та міста для Олександра та його родини придбають житло. Та минуло аж вісім місяців, як це таки сталося. Чому – пояснювали на останній оперативній нараді в міськвиконкомі.

Попри всі нарікання в соцмережах про те, що Олександрові не дають житла, секретар міської ради Валерій МИЦИК поспішив запевнити: місто свою частку, а це 200 тисяч гривень, хоч і останнім, але надало. Першими кошти виділили з обласного бюджету (чверть мільйона), свій внесок у розмірі 200 тисяч зробив і район. Затримка ж із Ромен, пояснив посадовець, була зумовлена відсутністю в Олександра посвідчення УБД. Це й затягнуло процес. 

Та буквально минулого тижня Олександр МОРОЗОВ надав усі необхідні документи, що підтверджують придбання житла в місті Суми, розповів начальник роменського управління праці та соцзахисту Ярослав ПАНЧЕНКО. «З невідомих причин посвідчення було відсутнє, – повідомив Ярослав Миколайович. – Та все ж людина має право на отримання нерухомості, оскільки була в полоні».

На думку Ярослава Миколайовича, воїну вкрай пощастило, адже мало хто, повернувшись на Батьківщину разом з ним, отримав житло.

Квартиру в Сумах було придбано за 420 тисяч гривень, тож чимала сума лишається на ремонтні роботи, чим і планує займатися боєць.

Джерело: Новий погляд Роменщини

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: