Cуди відмовляють заводчанам СНВО у видачі наказів на виплату зарплати

20.09.2018

Близько 9 місяців ПАТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання» не виплачує зарплату своїм робітникам. Понад 2000 заводчан звернулись до суду із заявами про видачу судових наказів на виплату заборгованості. Проте судді відмовляють у їх задоволенні, посилаючись на те, що роозрахункові листи (корінці), які надають робітники в обґрунтування заборгованості, не є належним чином оформленими документами про розмір невиплаченої зарплати.

При цьому, належним чином оформлених документів про заборгованість – довідок – завод працівникам не видає, а на адвокатські запити стосовно видачі довідки про розмір невиплаченої заробітної плати робітників Сумське НВО повідомило, що запитувана інформація міститься саме в розрахункових листах.

Не погоджуючись із рішеннями суду першої інстанції, заводчани подали апеляції. Але і це не допомогло.

Таку інформацію надав Апеляційний суд Сумської області:

«До Апеляційного суду Сумської області надійшло 85 апеляційних скарг на рішення суду першої інстанції про відмову у видачі судового наказу з вимогою про стягнення з Публічного акціонерного товариства «Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання» нарахованої, але не виплаченої заробітної плати. Станом на 19 вересня 2018 року апеляційним судом розглянуто 9 апеляційних скарг. За результатами розгляду, 9 апеляційних скарг залишені без задоволення, а рішення суду першої інстанції відповідно без змін.

У задоволенні апеляційних вимог було відмовлено через не надання особами довідок про розмір заборгованості ПАТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання» з заробітної плати, посвідченої належним чином.

Працівниками заводу були надані повідомлення ПАТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання» про суму заборгованості, однак сам документ не містив інформації ким вона видана, які саме суми заборгованостей не виплачені апелянтам, а тому не можуть бути належними доказами у справі».

Тож, щоб отримати законно зароблені гроші, заводчани вимушені будуть подавати позовні заяви і вступати у довгі судові баталії із заводом.

Джерело: http://sumy.today/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: