На фасаді школи з’явився малюнок

20.09.2018

Сірі та непривабливі будівлі шкіл, якими зараз є більшість навчальних закладів в Україні, мінімізують зацікавленість дітей до навчання та навіть зменшують їх розумову та фізичну активність. Тоді як яскравий шкільний простір зацікавлює та мотивує до навчання. Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев ПАРЦХАЛАДЗЕ.

Посадовець зазначив, що, за даними американських психологічних досліджень, звичайні сірі будівлі не пробуджують у дітей бажання навчатися. Так, згідно з дослідженнями, сірий, сіро-блакитний, бежевий та білий кольори впливають на рівень гормону сну (мелатоніну) в організмі, що сприяє зменшенню розумової та фізичної активності та мінімізує зацікавленість до навчання. При цьому саме такі кольори є найпоширенішими у наших школах.

Разом з тим, жовті, помаранчеві та червоні відтінки кольорів активізують розумові здібності дітей та підвищують їх настрій, синій допомагає концентруватися, а теплі відтінки зеленого – зняти напругу та підвищити ефективність роботи.

Мабуть, саме цими дослідженнями керувалась адміністрація Шосткинської школи №1, вирішивши на фасаді будівлі школи намалювати картину у стилі “кубізм”:

Джерело: shostka-news.com

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: