Біля Апеляційного суду мітингували на підтримку травмованих у ДТП дівчат

20.09.2018

Мітинг біля Апеляційного суду Сумської області відбувся сьогодні в Сумах. Люди прийшли під стіни установи з плакатами і фотографіями, щоб підтримати родини двох 20-річних дівчат – Ірини Ігнатенко і Аліни Литюги, травмованих минулоріч в аварії.

Про стан здоров’я  доньки розповідає мама Ірини Віта Ігнатенко: «В неї була гематома головного мозку, її прооперували. На даний момент вона інвалід 1 групи, не розмовляє, не встає, єдине – після реабілітації стала ліва рука трохи розгинатися, і ліва нога». Мама іншої травмовано – Аліни – Олена Литюга – розповіла:  «Вся голова розбита, досі не можуть зробити їй голову, ніс розбитий, одне око майже не баче, подвідмирали всі нерви».

«Суд знайшов у обвинуваченого пом’якшуючі обставини і засудив не до реального позбавлення волі, а надав можливість відстрочки вироку на 2 роки . Родичі потерпілих вважають, що Бондар підлягає покаранню у вигляді 4 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортним засобом терміном на 3 роки. Крім іншого, заявлено цивільні позови до Бондаря і до Моторного транспортного бюро України», – прокоментував адвокат потерпілих Анатолій Романюк.

На судове засідання не прийшов адвокат обвинуваченого – Володимир Кругляк. Як повідомив його підзахисний, через смерть дружини. Рішенням суду апеляційний розгляд вирішили відкласти.

Аварія за участі Віталія Бондаря сталася 7 вересня 2017 року в селі Верхня Сироватка Сумського району. Обидві дівчини знаходилися на задньому пасажирському сидінні. Судом першої інстанції встановлено, що Віталій Бондар, керуючи авто, допустив наїзд на нерухомий автомобіль МАЗ.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Зранку на Великописарівську громаду скинули вибухівку з БпЛА
23.04.2024 У Глухові зіткнулися два легковика, від удару одна з автівок приземлилася на дах
23.04.2024 Сумчанка 500 днів чекає на повернення чоловіка, який зник безвісти на Донеччині
23.04.2024 У Сумській області майже на 8 мільйонів гривень збільшили видатки на підтримку Сил безпеки та оборони
23.04.2024 У Сумах судитимуть адвокатку, яка підбурила до підкупу суддів апеляційного суду Сумщини
23.04.2024 У поліції показали наслідки обстрілів Великописарівської громади

Коментарі: