На хабарі погорів посадовець управління Держпродспоживслужби

21.09.2018

Охтирською місцевою прокуратурою спільно зі співробітниками Управління захисту економіки в Сумській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України та Охтирським відділом поліції у рамках кримінального провадження задокументовано факт вимагання та отримання неправомірної вигоди заступником начальника Охтирського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області.

Вказаний службовець за 100 доларів США обіцяв вирішити питання щодо не притягнення приватного підприємця до адміністративної відповідальності за скаргою заявника. Окрім того, за подальше сприяння підприємницькій діяльності бізнесмен повинен був сплатити ще 200 доларів США.

У п’ятницю, 21 вересня, заступник начальника Охтирського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області у власному робочому кабінеті отримав від підприємця 200 доларів США, решту від обумовленої суми він отримав ще в середу.

Наразі тривають слідчі дії, вирішується питання про повідомлення службовцю про підозру за ч. 3 ст. 368 (вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Довідково: санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: