Усі подробиці масштабної аварії в Сумах

22.09.2018

Масштабну пожежу на газопроводі в Сумах гасили 15 годин. Стовп полум’я, що сягав верхівок дерев, помітили випадкові перехожі, які вигулювали собак. До найближчих житлових будинків – із півкілометра, але поруч – високовольтна лінія електропередач. На місце події одразу виїхали газова служба, поліція та рятувальники. Палало з колодязя, через який проходить гілка розподільчого газогону високого тиску. Аби загасити займання, довелося перекрити трубу.

Усе трапилося через 73-річного пенсіонера, колишнього зварбвальника. Він хотів зрізати засувку труби, щоб здати її на металобрухт, та пошкодив газогін. Сам чоловік отримав смертельні опіки.

“Спроба за допомогою газозварки відрізати запираючий пристрій. О 4-й годині ранку було виявлено труп місцевого мешканця неподалік від місця події. І вже оглядом визначено ідентичні сліди, що на місці події, що в його домоволодінні “, – прокоментував керівник Сумського відділу поліції Павло Карабута.

Частина обласного центру та 7 сусідніх сіл опинилися без газу. Люди до ліквідації аварії поставилися із розумінням і допомагали іншим. Відновити газопостачання обіцяють у найкоротші терміни.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: