Підприємців Сумщини хочуть ізолювати від ринків збуту

23.09.2018

Закриття товарних станцій призведе до повної ізоляції підприємств району від ринків збуту своєї продукції. На цьому наголосила голова Ямпільської районної державної адміністрації Ірина Панченко під час наради з представником Конотопської дирекції залізничних перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» та керівниками промислових підприємств Ямпільського району.

Під час наради присутнім було доведено до відома інформацію щодо закриття товарних станцій Янпіль та Свеса для виконання комерційних операцій, які за визначенням ПАТ «Українська залізниця» є малодіяльними через незначні обсяги перевезень.

У ході обговорення директор ДП «Свеське лісове господарство» Олег Закусило зазначив, що на сьогодні на підприємстві наявна проблема із замовленням вагонів по відправці лісопродукції. Вищезазначене підприємство здатне щомісяця відвантажувати велику кількість вагонів, але “Укрзалізниця” навмисно не погоджує заявки в системі АС «МЕСПЛАН», без надання пояснень, тим самим штучно створює умови для зменшення кількості замовлень на вагони. Представник ДП «Ямпільський агролісгосп» Віктор Винокуров також проінформував про наявність на підприємстві вищезазначеної проблеми.

До обговорення долучився представник ТОВ «АГРО ГРЕЙН СЕРВІС» Артем Мелконян, який наголосив на можливості даної компанії щомісячно відправляти вагони із зерновою продукцією, але поки не вдається замовити вагони на ПАТ «Українська залізниця».

Представник виробничого підрозділу Конотопської дирекції залізничних перевезень Володимир Наумович повідомив, що питання погодження поставки вагонів відноситься до компетенції Центру транспортної логістики ПАТ «Українська залізниця».

Підсумовуючи, Ірина Анатоліївна зазначила: підприємства району потребують великої кількості вагонів для відправки своєї продукції, проте з боку ПАТ «Українська залізниця» вбачаються навмисні дії, які штучно знижують вантажообіг.

Розглянувши пропозиції Конотопської дирекції залізничних перевезень, Ямпільська районна державна адміністрація категорично заперечує закриття станцій та буде звертатись у всі можливі інстанції вищого рівня для позитивного вирішення даного питання.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: