Начальник ГУНП Сумщини стріляв з гранатомета

24.09.2018

Керівники поліції області пройшли черговий тренувальний курс. Відпрацьовувались тактика дій під час масових порушень громадського порядку, затримання озброєного злочинця та стрільби зі штатних видів озброєння. Ініціював ці навчально-методичні збори керівників територіальних та галузевих служб поліції області начальник ГУНП в Сумській області Микола Лушпієнко.

Розпочалися збори зі стройового огляду. Затим – вирішення тестових завдань з функціональної та вогневої підготовки. Після здачі цього заліку керівники територіальних та галузевих служб виїздять на відомчий полігон.

Під час тактичної підготовки  відпрацьовувались тактика дій працівників поліції під час масових порушень громадського порядку, дії правоохоронців в групі при затриманні (знешкодженні) озброєного злочинця, а також огляд транспортного засобу, яким він пересувався, на предмет наявності зброї, набоїв,  вибухових чи наркотичних речовин. Свої навички продемонстрували  бійці роти поліції особливого призначення, спецпідрозділу КОРД та інспектори-кінологи Кінологічного центру ГУНП області. Після цільового інструктажу з дотримання безпеки при поводженні зі зброєю  – практичні вправи.  Стрільба з табельної зброї, автомату Калашникова, «снайперки», протитанкового гранатомета, метання ручних гранат.

Не залишився осторонь і начальник ГУНП в області Микола Лушпієнко, котрий продемонстрував підлеглим приклад влучності стрільби з гранатомета. «Можна сказати, що загалом ми отримали добрі результати. Відпрацьовувались елементи скандинавської моделі роботи поліції під час масових безладів та групових порушень громадського порядку, відпрацьовувалась вогнева підготовка з різних видів озброєння. Оскільки ми представники держави, і, окрім поліцейських функцій, маємо на собі навантаження армійського ґатунку та постійно несемо службу в зоні проведення спецоперацій та ООС, тому ми, як силовики, маємо бути завжди напоготові для виконання покладених на нас службових завдань», – коментує хід навчань заступник начальника ГУНП Володимир Бабич.

Подібні заходи в поліції проводитимуть і надалі. Адже керівники мають бути найпершим прикладом для своїх підлеглих, а їх вміння та навички – відповідати тим високим міжнародним стандартам, які пред‘являються кожному українському правоохоронцю, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
14.05.2024 ВАКС призначив засідання у справі про спробу підкупу суддів із Сумщини
14.05.2024 Для двох шкіл сумської громади збудують протирадіаційні укриття
14.05.2024 Наступальних дій ворога на Сумську область не зафіксовано – голова Сумської МВА
14.05.2024 Учні Шосткинської музичної школи №1 – призери мистецьких конкурсів
14.05.2024 Шосткинські спортсмени повернулися з медалями з дитячого фестивалю з дзюдо
14.05.2024 Керівник сумської лікарні Св.Пантелеймона Володимир Поцелуєв підписав меморандум про співпрацю з інститутом Амосова

Коментарі: