Сумські інваліди зійшли на гору Олімп

24.09.2018

На найвищу гору Греції представники сумського спортклубу інвалідів «Фенікс» піднімалися і спускалися два дні. Троє членів клубу, серед яких були інваліди першої та третьої групи, у перший день змогли піднятися на вершину Скала (2866 м) і спуститися в базовий табір на висоту 2100 м, а вже на наступний день продовжили спуск униз. Загалом було пройдено близько 30 км.

Скала – це одна з найвищих вершин гірського масиву під назвою Олімп. Вона, поряд зі Скольо і Мітікас, найбільш популярні у мандрівників. Мітікас – найвища вершина (2917 м), але на неї підніматися без спеціальної альпіністської підготовки та спорядження дуже небезпечно. У давньогрецькій міфології Олімп вважається священною горою, місцем перебування богів на чолі із Зевсом.

– Можливо й до нас люди з інвалідністю з України піднімалися на Олімп, але я про це не знайшов інформації, – розповів керівник спортивного клубу інвалідів «Фенікс» Олександр Грінка. – Ми давно мріяли про цю гору, і ось мрія збулася. Для мене це було дуже важке сходження, воно ні в яке порівняння не йде з Говерлою в Карпатах або Роман-Кошем у Криму, де ми теж були. Тому для мене і моїх друзів, Руслана Сорочинського і Петра Савоніка, воно подвійно приємне. Ми продовжуємо слідувати нашому клубному девізу «Не бійся жити!».

Після підйому в Греції, натхнені успіхом, сумські феніксовці через тиждень уже разом із чеськими людьми з інвалідністю піднялися на найвищу гору Чехії – Сніжку, висота якої 1603 м. «Тут уже маршрут був легше, тому на вершину піднялися дев’ять осіб. Серед них були і 65-річні й чотирирічні любителі гір», – додав Олександр.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: