Верхня Сироватка придбала джип для голови ОТГ

25.09.2018

Вже декілька місяців тривають перипетії з маршрутними перевезеннями з міста Суми до Верхньої Сироватки. Вся громада терпить це знущання, жителів періодично не пускають до автобусів та маршруток, які рухаються через селище до інших населених пунктів. Дійшло навіть до випадків, коли людей принизливо висаджували з маршруток.

Проблема в тому, що до цього часу на має прямого автобусного чи маршрутного сполучення між Сумами та Верхньою Сироваткою. Місцева влада від вирішення цієї проблеми усунулась.

Притчею на язиці є і дорога, яка проходить повз сільську раду. Дорога знаходиться в край жахливому стані, не придатному для нормального пересування автомобілем чи навіть велосипедом. Без нецензурної лайки та прокльонів жоден житель Верхньосироватської громади чи гості по ній не можуть проїхати.

Проте замість придбання комунального автобусу чи маршрутки, які б відразу вирішили проблему перевезень або ремонту доріг, місцева влада попіклувалася лише про себе.

Як свідчать дані системи публічних закупівель ProZorro https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2018-09-13-000345-a  сільрада придбає за 500 тисяч гривень джип Рено-Дастер, білого кольору.

Автомобіль обладнано бортовим комп’ютером, обмежувачем швидкості і круїз-контролем, електропідсилювачем керма, датчиком світла, кондиціонером, магнітолою (2 динаміки, MP3, USB, Bluetooth, AUX, управління на кермовій колонці),  має передні та бокові подушки безпеки водія та переднього пасажира,  ESC (система курсової стійкості) + HSA (система допомоги при старті на підйомі), ABS (антиблокувальна система гальм),  EBA (система допомоги при екстреному гальмуванні) + EBD (електронна система розподілу гальмівних зусиль), центральним замком та 16″ дисками.

Хоча за даними сайту «Авто-РІА» https://auto.ria.com/auto_renault_duster_22426626.html аналогічний автомобіль коштує 425 тисяч гривень. Погодьтесь, 75 тисяч гривень для села надзвичайно велика сума, яку можна було б скерувати на потреби громади.

Тепер, на відміну від простих жителів Верхньосироватської ОТГ, їх керівники будуть комфортно пересуватися на джипі з кондиціонером та найновішими системами безпеки, якому навіть роздовбана дорога не перешкода!

Джерело: http://everyday.sumy.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: